Tottista tihkussa

Tänään ei sää suosinut. Talven tassut jäädyttävistä paukkupakkasista on selvitty ja näin kevät näyttää parhaat puolensa. Atso huvitti muita siristelemällä silmiään sen näköisenä, että eihän täällä nyt treenata voi, kun vettä sataa silmiin. Muita nauratti lisää, kun kerroin viime perjantain noutotreeneistä. Meidän hienohelma ei voinut ottaa kapulaa suuhun, kun se muutaman toiston jälkeen alkoi olla mutainen. Näin siis meillä.

Mutta päivän treeneistä piti kirjoittaman. Alkuun oli luoksepäästävyys ja paikkamakuu. Paikkamakuussa Atso näytti kyllä surkealta (korvat luimussa ja silmät sirrissä), mutta pysyi kivasti lintuhäiriöistä huolimatta. Paikkamakuun jälkeen Atso vähän piristyi ja seuraaminen oli jo ihan kivan näköistä.

Sitten harjoiteltiin liikkeestä seisomista. Käsiapua olen vielä käyttänyt, ja sillä Atso jää hyvin. Pitäisi varmaan alkaa jo häivyttämään apua. Seuraavaksi otettiin luoksetulot jokaisella erikseen. Atsolla ei ongelmia tällä kertaa; Ei tarvinnut kopata koiraa lennosta.

Luoksetulojen jälkeen oli vuorossa häiriönsietoharjoitus perusasennossa. Koirat olivat rivissä ohjaajan vierellä ja kouluttaja pujotteli oman koiransa kanssa väleistä. Lisäksi kouluttaja riekutti koiraansa lelulla. Vasten ennakko-odotuksiani Atso kesti tämän hyvin. Siinä on kyllä tapahtunut iso muutos melko lyhyessä ajassa. Vielä lopuksi käytiin kättelemässä kouluttajaa koira sivulla odottaen.

Viimeisenä otettiin väärä luoksetulo/paikalla pysymisharjoitus yksitellen. Koira jätettiin odottamaan ja käveltiin noin 30 askelta. Kouluttaja kutsui koiraa eikä koira olisi saanut tällöin liikahtaa. Noh, Atso tuli minun luokse. Uusi yritys: Atso takaisin paikalleen. Toisella kerralla ei lähtenyt väärästä kutsusta. Mutta jotenkin mä olin jo ehtinyt unohtaa ohjeet ja kutsuin itse Atson heti perään luokse, vaikka oli tarkoitus palata koiran luokse ja palkata odottamisesta. Ei se Atson vika ole, että sillä on höppänä omistaja, ja hienosti se tuli taas kutsusta luokse.

This entry was posted in Koulutus, Tottis. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.